Αρχική Μουσική Δάση, λίμνες και μελαγχολία για τους Insomnium

Δάση, λίμνες και μελαγχολία για τους Insomnium

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δείτε το βιντεοκλίπ για το καινούριο τους τραγούδι “Valediction”

Ξεκινώντας το 1997 από τη μικρή πόλη Joensuu της ανατολικής Φινλανδίας, οι Insomnium αφομοίωσαν τα μαθήματα της σουηδικής melodeath σχολής (At The Gates, Dark Tranquillity και In Flames), πετυχαίνοντας να γίνουν από τους κύριους εκφραστές της μουντάδας και της μελαγχολίας εκείνης που πολλάκις έχει συνδεθεί με τη σκληρή μουσική παρακαταθήκη του σκανδιναβικού Βορρά. Όπως μάλιστα διαπιστώσαμε και μέσα στο 2018, όταν φάνηκαν για συναυλία στην Αθήνα, έχουν πολλούς φίλους και στη χώρα μας .

Τελευταία τους δουλειά μέχρι σήμερα ήταν το άλμπουμ του 2016 Winter’s Gate, το οποίο τους χάρισε το πρώτο τους νούμερο 1 στην πατρίδα Φινλανδία, καθώς κι ένα #19 στη Γερμανία. Τώρα, όμως, επιστρέφουν με ένα καινούριο τραγούδι ονόματι “Valediction”: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω, βλέποντας παράλληλα το επίσημο βιντεοκλίπ που σκηνοθέτησαν γι’ αυτό οι Vesa Ranta & Aapo Lahtela.

«Δάση και λίμνες, μελαγχολία και προσμονή. Αυτή είναι η καρδιά της μουσικής μας», δήλωσαν σχετικά οι Insomnium.

Το “Valediction” προλογίζει το νέο άλμπουμ Heart Like A Grave, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου από τη Century Media.