Αρχική Agenda Θερμοπύλεια 2019: Έρχεται «Το παιδί που τόλμησε», η πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της...

Θερμοπύλεια 2019: Έρχεται «Το παιδί που τόλμησε», η πρόσφατη μεγάλη επιτυχία της παιδικής σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά τη μεγάλη της επιτυχία ανά την Ελλάδα ακόμα μίας από τις παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, της παιδικής καλοκαιρινής παραγωγής «Το παιδί που τόλμησε», θα έχουμε τη χαρά να το δούμε και στη Λαμία – και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο – την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, στα πλαίσια των Θερμοπυλείων.

Η παράσταση αποτελεί συμπαραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης και του “Εργοστασίου Ονείρου” σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Πιέτρη και έχει ήδη μια πολύ επιτυχημένη πορεία όπου κι αν παρουσιάστηκε.

Η αρχή έγινε σε ένα κατάμεστο θέατρο στο Άλσος Βεΐκου στα πλαίσια του πολιτιστικού Φεστιβάλ Γαλατσίου 2019 και ακολούθησαν, με την ίδια – αν όχι και μεγαλύτερη – προσέλευση του κοινού, οι Σέρρες, η Αλεξανδρούπολη και μια περιοδεία στις Κυκλάδες όπου χιλιάδες θεατές καταχειροκροτούν τους συντελεστές στο τέλος της παράστασης.  Το αποκορύφωμα ήταν στο Φεστιβάλ Τήνου 2019 όπου η παράσταση πραγματικά απογειώθηκε, καθώς εκτός από την τεράστια συμμετοχή, το κοινό ήταν μοναδικό και χειροκρότησε δυνατά σε πολλά σημεία τού έργου πέραν τής υπόκλισης.

Μετά από όλα αυτά, ανυπομονούμε να το δούμε και στο Θερινό μας Δημοτικό Θέατρο στις 3 Σεπτεμβρίου!

 

Σέρρες

Αλεξανδρούπολη

Σαντορίνη. Φωτο: Facebook/Σπανόπουλος Γιάννης

Στο Φεστιβάλ Τήνου. Φωτο: Facebook/Σπανόπουλος Γιάννης

 

Λίγα λόγια για την παράσταση:

«Το παιδί που τόλμησε»

Ο τίτλος της παράστασης γεννήθηκε από τα ίδια τα παιδιά που συμμετέχουν ενεργά και δεν είναι απλοί θεατές σε αυτήν τη μαγική παράσταση.

Το υπέροχο κοινό της που αγκάλιασε με πολλή αγάπη τα δύο προηγούμενα έργα  «ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ» και το «ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΟΥ ΦΑΝΤΑΣΙΑ», θα παρακολουθήσει στη νέα παράσταση 4 έμπειρους και ταλαντούχους ηθοποιοί να υποδύονται 30 ρόλους και να μας μεταφέρουν στην πιο μαγική παράσταση του καλοκαιριού!

«Το παιδί που τόλμησε» δεν είναι μια ακόμα παιδική παράσταση… είναι ένα υπέροχο ταξίδι στην φαντασία, στη γνώση, στον πολιτισμό μας, στα όνειρα των παιδιών, στην αυτοπεποίθηση και στην τόλμη!

Ονειρικά σκηνικά και κοστούμια, τρισδιάστατες προβολές και ατμοσφαιρικοί φωτισμοί περικλείουν την πιο τρυφερή ιστορία που απευθύνεται στο κάθε παιδί αλλά και στους μεγάλους θεατές αφού όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Kείμενο /Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πιέτρης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Idra Kayne, Τζοάννα Βρακά, Νικορέστης Χανιωτάκης, Δημήτρης Πιέτρης

Αφήγηση: Βίκυ Τσιανίκα από το Τρίτο πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Μουσική:  Τραγούδι «Αγάπη» Ματούλα Ζαμάνη

& Ειρήνη Τριανταφυλλίδη – Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης

Eικαστική επιμέλεια – Ζωγραφική – Σκηνικά: Σπανόπουλος Γιάννης

Κατασκευή Σκηνικών: Τακης Ακριτόπουλος

Κοστούμια: Τέτα Βασιλάτου – Γιάννης Σπανόπουλος

Χορογραφίες: Ιωάννα Μουλιάκου

Μακιγιάζ: Freddy Make Up Stage – Φρέντυ Καλομπράτσος- Χαρά Αλάτζα- Έφη Αργυροπούλου

Ψηφιακές προβολές: James D.

Γραφιστiκή Επιμέλεια: Γιάννης Κουτρούμπας

Συμπαραγωγή: Εργοστάσιο Ονείρου και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης