Αρχική Μουσική Ηχηρό μήνυμα των Rammstein για τις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων στη...

Ηχηρό μήνυμα των Rammstein για τις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλόφιλων στη Ρωσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Οι κιθαρίστες τους φιλήθηκαν στο στόμα, κατά τη διάρκεια μεγάλης συναυλίας στη Μόσχα

Σε όλη τους τη μέχρι σήμερα καριέρα, οι Rammstein χρησιμοποίησαν πάντοτε ευφυώς την εικόνα για να στηρίξουν τα μηνύματα της μουσικής τους, αδιαφορώντας για το πόσο προκλητικοί μπορεί να φαίνονταν σε κάποιους: κάθε τους βιντεοκλίπ είναι (δίχως υπερβολή) για σεμινάριο, το είδαμε άλλωστε να συμβαίνει και φέτος, με το «Deutschland» (Γερμανία #1, Βρετανία #98, Γαλλία #100).

Αυτήν τη φορά, όμως, αντί των περίτεχνων συμβολισμών, οι Rammstein προτίμησαν ένα ζωντανό στιγμιότυπο, το οποίο μίλησε όσο χίλιες λέξεις: κατά τη διάρκεια της συναυλίας τους στο Luzhniki Stadium, οι κιθαρίστες τους Richard Z. Kruspe και Paul Landers φιλήθηκαν στο στόμα, με το στιγμιότυπο να απαθανατίζεται στο επίσημο Instagram του γερμανικού γκρουπ.

Με δεδομένη τη μεγάλη και επί σειρά ετών δημοφιλία των Rammstein στη Ρωσία, αυτό κρίθηκε ως ηχηρό μήνυμα ενάντια στις μεθοδευμένες διακρίσεις ενάντια στους ομοφυλόφιλους που επιμένει να ασκεί νομοθετικά η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν, παρά τη διεθνή κατακραυγή.

Τόσο οι fans, όσο και η διεθνής LGBTQ αντέδρασαν με ενθουσιασμό στην κίνηση των Rammstein, η οποία δεν είναι μάλιστα η πρώτη σχετική.

Οι Γερμανοί περιοδεύουν επί του παρόντος για να στηρίξουν το φετινό τους, επιτυχημένο άλμπουμ Rammstein (Γερμανία #1, Η.Π.Α. #9, Βρετανία #3, Αυστραλία #5, Γαλλία #1, Καναδάς #5, Ιαπωνία #39, Ελλάδα #4).