Αρχική Μουσική Επιστροφή των Earth, με νέο δίσκο

Επιστροφή των Earth, με νέο δίσκο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Θεωρώ αυτό που κάνω ως rock μουσική» σχολιάζει ο Dylan Carlson, που κλείνει φέτος 30 χρόνια καριέρας

30 χρόνια καριέρας κλείνουν φέτος οι Earth του Αμερικανού κιθαρίστα Dylan Carlson, στα οποία έγιναν σημείο αναφοράς για έναν οργανικό «σκληρό» ήχο που αρεσκόταν στην παραμόρφωση, στις επαναληπτικές δομές και στις drone εξερευνήσεις -πλέον, το ντεμπούτο Earth 2: Special Low Frequency Version(1993) θεωρείται ορόσημο για ό,τι τελικά ονομάστηκε «drone metal», παρότι εμπορικά υπήρξε αποτυχία.

Τελευταία (στούντιο) παρουσία των Earth στη δισκογραφία ήταν η εκλεκτή συνεργασία με τον Bug που έδωσε το άλμπουμ Concrete Desert (2017), «ένα σχόλιο πάνω στην αστική αποξένωση του 21ου αιώνα» όπως το χαρακτήρισε στην κριτική του για τις σελίδες μας ο Χάρης Συμβουλίδης .

Αυτές τις μέρες, όμως, οι Earth επέστρεψαν με ένα νέο, ολόδικό τους άλμπουμ: το λένε Full Upon Her Burning Lips, κυκλοφορεί από τη Sargent House και στον σύνδεσμο παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια πρώτη «γεύση» ακούγοντας το “Cats On The Briar”.

Το Full Upon Her Burning Lips έχει την Adrienne Davies ως δεύτερο (πλήρες) μέλος των Earth, να παίζει ντραμς και κρουστά στο πλευρό του Calson. «Ξέρω ότι στις μέρες μας σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα, όμως θεωρώ αυτό που κάνω ως rock μουσική», σχολίασε ο Carlson, μιλώντας για το νέο άλμπουμ στο L.A. Weekly, «για μένα το rock ήταν πάντα κάτι που σχετιζόταν με την ελευθερία και με τις άπειρες δυνατότητες».