Αρχική Θέατρο Ο Αντίνοος Αλμπάνης κραυγάζει για…βοήθεια στο «Φινιστρίνι»

Ο Αντίνοος Αλμπάνης κραυγάζει για…βοήθεια στο «Φινιστρίνι»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σκηνοθετεί ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης σκηνοθετεί το έργο του Βασίλη Ρίσβα «Το Φινιστρίνι» στο Από Μηχανής Θέατρο με τον Αντίνοο Αλμπάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το «Φινιστρίνι» είναι μια καταγραφή των νευρώσεων και της αυτοαπομόνωσης του σύγχρονου ανθρώπου. Είναι το παράθυρο που κλείνουμε και σφραγίζουμε για να μην βλέπουμε και να μην ακούμε τι γίνεται έξω απ’ το «κελί» μας, γιατί αδυνατούμε να διαχειριστούμε τους φόβους, τις ανασφάλειες, την κατάθλιψη και την ανικανότητά μας να επικοινωνήσουμε με τους άλλους.

Έτσι διαλέγουμε να αποσυρθούμε στο μικρό προσωπικό μας σύμπαν και να κατηγορούμε για την ανεπάρκεια μας οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ τον πραγματικό υπεύθυνο, τον εαυτό μας. Κι όταν επιτέλους έρχεται εκείνη η ευλογημένη στιγμή που αποφασίζουμε να ενεργοποιηθούμε, να ανοίξουμε το παράθυρο και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συνειδητοποιούμε με πανικό ότι τίποτα εκεί έξω δεν είναι πια το ίδιο. Ο ήρωας του έργου εν τέλει κραυγάζει για βοήθεια. Το θέμα είναι, υπάρχει κάποιος να τον ακούσει; Κι αν τον ακούσει, θα βοηθήσει ή θα διπλοσφραγίσει και το δικό του παράθυρο;

Συντελεστές Παράστασης: Κείμενο : Βασίλης Ρίσβας. Σκηνοθεσία: Πέτρος Φιλιππίδης. Σκηνικά κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη. Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος. Φωτισμοί: Γιώργος Αγιαννίτης. Βοηθoί Σκηνοθέτη: Χάρης Χιώτης, Ζαχαρένια Φραγκιαδάκη. Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Παίζουν: Αντίνοος Αλμπάνης

Info: Πρεμιέρα: Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό :13€. Φοιτητικό/Ανέργων/ ΑμέΑ /Άνω των 65 : 10 €.

Ατέλεια : 5€ . Κάτω Σκηνή- Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13