Αρχική Θέατρο Μία επιπλέον παράσταση για τη sold out «Λίμνη των Κύκνων» του Κωνσταντίνου...

Μία επιπλέον παράσταση για τη sold out «Λίμνη των Κύκνων» του Κωνσταντίνου Ρήγου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Καθώς οι πέντε από τις έξι παραστάσεις της Λίμνης των κύκνων που απομένουν έχουν γίνει ήδη soldout, μια ακόμα παράσταση προστίθεται στις 20 Δεκεμβρίου 2018.
Η προπώληση ξεκίνησε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου, από τα ταμεία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, τα Public, την TicketServices.gr και το www.nationalopera.gr

Το θερμότερο χειροκρότημα εισέπραξε κατά την πρεμιέρα της η «Λίμνη των κύκνων» από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Στην κατάμεστη Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, η πρεμιέρα της Λίμνης των κύκνων του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, σε χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη.

Πλήθος κόσμου έφτασε στο Κέντρο Πολιτισμού Σταυρος Νιάρχος για να παρακολουθήσει την παράσταση, ενώ πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν βρει ακόμα το πολυπόθητο εισιτήριο για τις επόμενες ημέρες. Λόγω λοιπόν της πολύ υψηλής ζήτησης για εισιτήρια, προστίθεται ακόμα μία παράσταση της «Λίμνης» στις 20 Δεκεμβρίου.

Μία αποξηραμένη Λίμνη με σημάδια περιβαλλοντικής καταστροφής

Ο Διευθυντής του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κωνσταντίνος Ρήγος, υπέγραψε μια νέα ανάγνωση της Λίμνης των κύκνων, στην οποία αποσπάσματα της κλασικής χορογραφίας των Πετιπά / Ιβάνοφ «συνομιλούν» με τη δική του νέα χορογραφία, που στηρίζεται σε μια νεοκλασική αντίληψη.
Ο Ρήγος μετέφερε το έργο στο περιβάλλον μιας αποξηραμένης λίμνης με έντονα τα σημάδια μιας περιβαλλοντικής καταστροφής, προτείνοντας μια μετα-κλασική ανάγνωση. Τα εντυπωσιακά κοστούμια του Γιώργου Σεγρεδάκη, από κλασικά στην δεύτερη πράξη έως σύγχρονα στην πρώτη, και οι υποβλητικοί φωτισμοί του Χρήστου Τζιόγκα συνέβαλαν στη δημιουργία μιας απόκοσμης ατμόσφαιρας.

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια από τις πιο άρτιες ερμηνείες του, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Οι Α’ Χορευτές που ερμήνευσαν τους τρεις βασικούς ρόλους Μαρία Κουσουνή, Βαγγέλης Μπίκος, Ελεάνα Ανδρεούδη συγκίνησαν και ενθουσίασαν το κοινό. Μαζί τους οι Αιμιλία Γάσπαρη, Στράτος Παπανούσης, Γιώργος Βαρβαριώτης, αλλά και οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de Ballet του Μπαλέτου της ΕΛΣ, με τους νέους, αλλά και τους καταξιωμένους χορευτές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό.
Ο αρχιμουσικός της ΕΛΣ Ηλίας Βουδούρης, διηύθυνε την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Καθώς τα εισιτήρια για και για τις περισσότερες από τις οκτώ παραστάσεις της Λίμνης των κύκνων έχουν εξαντληθεί, προστίθεται λοιπόν ακόμα μία παράσταση στις 20 Δεκεμβρίου Καθώς τα εισιτήρια για και για τις περισσότερες από τις οκτώ παραστάσεις της Λίμνης των κύκνων έχουν εξαντληθεί, προστίθεται λοιπόν ακόμα μία παράσταση στις 20 Δεκεμβρίου

Η προπώληση για την επιπλέον παράσταση στις 20 Δεκεμβρίου ανοίγει σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου.

Επόμενες παραστάσεις: 16, 17, 18 Νοεμβρίου & 20, 22, 28, 29 Δεκεμβρίου 2018
Κωνσταντίνος Ρήγος / Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Η Λίμνη των κύκνων / Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής
10, 11, 16, 17, 18 Νοεμβρίου & 20, 22, 28, 29 Δεκεμβρίου 2018
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος ΕΛΣ, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ώρα έναρξης 20.00 (Κυριακές 18.30)
Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης Χορογραφία – σκηνοθεσία – σκηνικά: Κωνσταντίνος Ρήγος Με την Ορχήστρα, τους Α’ Χορευτές, τους Σολίστ, τους Κορυφαίους και το Corps de Ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Πηγή: iefimerida.gr