Αρχική Μουσική William Basinski και Lawrence English σε συνάντηση κορυφής

William Basinski και Lawrence English σε συνάντηση κορυφής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ακούστε το “Selva Oscura” από τους δύο πειραματιστές, οι οποίοι έκαναν πρόσφατα αίσθηση περνώντας από την Αθήνα

Κανείς από τους δύο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για όσους έχουν παρακολουθήσει το κομμάτι εκείνο των πειραματικών αναζητήσεων των ’00s που ήρθε κοντά με τα ηλεκτρονικά και την pop culture γενικότερα.

Ο Τεξανός William Basinski ξεκίνησε με σπουδές στο σαξόφωνο και τζαζ αναζητήσεις, πριν το έργο του Brian Eno και του Steve Reich τον «εκτροχιάσει» προς έναν ήχο που χρησιμοποιεί ιδιότυπες λούπες παραγόμενες από παλιά κασετόφωνα. Τα άλμπουμ Disintegration Loops που έβγαλε από το 2002 ως το 2003, είναι το πιο αναγνωρίσιμο έργο του, ενώ το περσινό άλμπουμ A Shadow In Time  τον έφερε και στα μέρη μας, για δύο sold-out συναυλίες στην Αγγλικανική Εκκλησία, στο πλαίσιο των St. Paul’s Sessions.

O Lawrence English, πάλι, είναι Αυστραλός και ξεκίνησε παρακολουθώντας τα πουλιά, για να φτάσει σε ένα πολυδιάστατο έργο το οποίο έχει να κάνει με ηχογραφήσεις πεδίου, με τους ήχους του περιβάλλοντος και με τη φύση του πώς ακούμε. Φέτος μάλιστα τον είδαμε και στην Αθήνα, στο πλαίσιο του Borderline Festival, για το οποίο δεν έδωσε μόνο συναυλία , αλλά έστησε και ένα masterclass ηχογράφησης και ακρόασης πεδίου, το οποίο συνδυάστηκε με περίπατο στον Υμηττό.

Τώρα, λοιπόν, Basinski και English ενώνουν δυνάμεις και ως promo γι’ αυτήν την κοινή δράση δημοσιεύουν το κομμάτι “Selva Oscura”: μπορείτε να το ακούσετε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Το κομμάτι προλογίζει ένα άλμπουμ που επίσης θα λέγεται Selva Oscura και θα κυκλοφορήσει στις 12 Οκτωβρίου από την Temporary Residence Ltd.