Αρχική Μουσική Είδα... Πήγαμε στο Rockwave Festival και ροκάραμε με τους θρυλικούς Iron Maiden (Photo)

Πήγαμε στο Rockwave Festival και ροκάραμε με τους θρυλικούς Iron Maiden (Photo)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Παρασκευή 20 Ιουλίου! Η μέρα που αρκετός κόσμος της σκληρής μουσικής και όχι μόνο περίμενε με ανυπομονησία.

Το Rockwave 2018 είχε ανοίξει τις πύλες του και είχε υποδεχθεί χιλιάδες φίλους της μουσικής μια μέρα πριν με τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως οι Accept, Saxon, Sabaton και οι φοβεροί Judas Priest με τον metal God, Rob Halford. Με αποκορύφωμα τους Judas Priest, η εκρηκτική εμφάνιση των γκρουπ της πρώτης μέρας είχε ζεστάνει τους φαν για αυτό που θα ακολουθούσε.

Κείμενο: Χρήστος Μακρής
Φωτογραφίες:Άκης Λούκας

Ξεκινήσαμε λοιπόν και εμείς το μεσημέρι της Παρασκευής προετοιμασμένοι να ζήσουμε από κοντά μια καυτή φεστιβαλική εμπειρία. Φτάσαμε στον χώρο του Terravibe σχετικά νωρίς. Οι μπάντες είχαν αρχίσει να παίζουν από τις 14:00 και ενώ περπατούσαμε μέχρι την είσοδο ακούγαμε τους ήχους από τους ανερχόμενους Monument που αρκετοί τους θεωρούν μικρούς Iron Maiden.

Ο κόσμος είχε αρχίσει σιγά σιγά να φθάνει στο χώρο με ιδιαίτερα ανεβασμένη διάθεση. Στις δύο σκηνές ακολουθούσαν οι The Raven Age, Tremonti και Volbeat πριν την εμφάνιση των Iron Maiden, ενώ είχαν προηγηθεί οι Έλληνες Web.

             

Από νωρίς φάνηκε πως η προσέλευση του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλη και είχαν αρχίσει να ενισχύονται οι φήμες που είχαμε ακούσει για μεγάλους αριθμούς προπώλησης. Και ενώ οι μπάντες διαδεχόντουσαν η μια την άλλη, ήρθε η ώρα για τους Δανούς Volbeat που έχουν καταφέρει να κερδίσουν τα τελευταία χρόνια το κοινό και να μεγαλώσουν αρκετά σαν μπάντα στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κομμάτια τους, το κοινό έδειξε να διασκεδάζει με πρωτότυπο τρόπο για τα δεδομένα της σκληρής μουσικής.

     

Το Terravibe με τη μεγάλη σκηνή να προετοιμάζεται για το “θηρίο” των Iron Maiden πίσω μας, είχε γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο διαφόρων ηλικιών αλλά και μουσικής καταγωγής.

Η ώρα πλησίαζε για να εμφανιστούν οι θρυλικοί Iron Maiden και με καθυστέρηση από την προγραμματισμένη ώρα εμφάνισης το συγκρότημα ανέβηκε στη μεγάλη σκηνή του Terravibe στις 22.10. Ο Bruce Dickinson στο μικρό διάλειμμα που έκαναν για να απευθυνθεί στο κοινό ζήτησε συγνώμη για την καθυστέρηση διότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης περίμεναν να εισέλθουν όλοι στον συναυλιακό χώρο. Αξιοσημείωτο είναι οτι από το μικρόφωνο ο ίδιος μίλησε για 36.000 φαν που γέμισαν το Terravibe με εκτιμήσεις να ξεπερνούν τον αριθμό αυτό.

Η συνέχεια της βραδιάς ήταν εντυπωσιακή με μια συναυλία που θα μείνει στην ιστορία για μια ιδιαίτερα αγαπητή μπάντα στο ελληνικό κοινό. Το “Scream for me Athens” ουκ ολίγες φορές, αποτέλεσε το έναυσμα για μια συντονισμένη κραυγή αποθέωσης της μπάντας από το κοινό. Τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους εμφάνιση στην Ελλάδα και 7 μετά την τελευταία τους στην Αθήνα, οι θρυλικοί 60άρηδες, που σε καμία περίπτωση η σκηνική τους παρουσία δεν δήλωνε την ηλικία τους, φρόντισαν να δημιουργήσουν εικόνες και να χαράξουν εμπειρίες στη μνήμη όλων των παρευρισκομένων στο Rockwave 2018 που θα μας συνοδεύουν για πάντα.