Αρχική Agenda Οι Alcalica live στο Φεστιβάλ Οίτης, στη «Χώρα»

Οι Alcalica live στο Φεστιβάλ Οίτης, στη «Χώρα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Aegean Dream ’n’ Bass: εκεί που ο μπαγλαμάς και το σαντούρι συνομιλεί με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά και το μεσοπολεμικό ρεμπέτικο με το drum ‘n’ bass και το αστικό industrial.Με έξι δίσκους στις αποσκευές τους, αμέτρητα live και συνεργασίες, οι Alcalica υπόσχονται μια έντονη και μυστηριακή βραδιά

Οι Alcalica είναι μια γέφυρα που ενώνει τη σύγχρονη με την παραδοσιακή μουσική.Ο ήχος τους αποτελείται από ένα μοναδικό κράμα φυσικών οργάνων από όλο τον κόσμο (περσικό σαντούρι, μπαγλαμάς, αφρικανικό kalimba και πολλά άλλα) και ηλεκτρονικής μουσικής, που κεντρίζει έντονα τη φαντασία και την αισθητική του κοινού, πάντα με τη συνοδεία της αέρινης όσο και επιβλητικής φωνής της Julie Loi.
Το αποτέλεσμά τους είναι μία εμπνευσμένη, κατά βάση industrial μουσική με γήινα στοιχεία και μπολιάσματα από drum & bass και electro / dub.
Broken beats, dream ‘n’ bass, industrial electro world music, όπως λένε και οι ίδιοι!

 

Από το Βερολίνο, το πολιτικό/καλλιτεχνικό κέντρο της Ευρώπης, έως τη Μυτιλήνη, στο υδάτινο όριο, εκεί όπου σήμερα δοκιμάζεται ο ανθρωπισμός, εκεί όπου η συμφωνία EE – Τουρκίας δημιουργεί μια σκληρή πραγματικότητα.

Κάπως έτσι είναι και η πορεία των Alcalica, του σχήματος στον πυρήνα του οποίου συναντάμε τους Λεωνίδα Δανέζο και την Julie Loi. Μια πορεία η οποία συμπληρώνει 12 χρόνια. Μια πορεία η οποία σηματοδοτείται από εκλεκτικές συνεργασίες, 6 δίσκους και πολλές συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ. Μια πορεία η οποία ακροβατεί ακριβώς πάνω στα όρια, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι διαχωριστικές γραμμές υπάρχουν ακριβώς για να υπερβαίνονται, για να συναντούνται, να συντήκονται και να αλληλεπιδρούν οι πολιτισμοί και οι παραδόσεις. Η μουσική των Alcalica καταργεί στην πράξη διάφορα ψευδο-διλήμματα τύπου «Δύση-Ανατολή», μη διστάζοντας να φέρει σε ισότιμη συνομιλία τον μπαγλαμά και το σαντούρι με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά, το μυτιληνιό απτάλικο και το μεσοπολεμικό ρεμπέτικο με το drum ‘n’ bass και το αστικό industrial. Broken Beats και ποίηση σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτουν μια κινηματογραφική και ειλικρινή χορευτική μουσική Aegean Dream’n’bass.
Στις 20 Ιουλίου οι Alcalica θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Οίτης με τον κιθαρίστα Πάνο Παπάζογλου.

Δείτε περισσότερα για τους Alcalica στο www.alcalica.org

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος 5€

Προπώληση εισιτηρίων – τηλεφωνικές κρατήσεις 
Τόπος Τεχνών «Χώρα» (Λελέικα Υπάτης, τηλ. επικοινωνίας: 2231051075)
Γραφεία Φεστιβάλ Οίτης ( Αντιγόνης 7, Λαμία – πλησίον του Δημοτικού Θεάτρου, τηλ. 2231043333. Ανοικτά 10.00 – 18.00 καθημερινά εκτός Κυριακής.)

Δείτε το πλήρες πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ Οίτης στο xwra.gr

 

Info:
ALCALICA Live
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
Ώρα έναρξης 21.30
Τόπος Τεχνών «Χώρα»

Λελέικα Υπάτης , Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
emailinfo@xwra.gr
www.xwra.gr

Το 12ο Φεστιβάλ Οίτης πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων.