Αρχική Κινηματογράφος ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Κάνε τη δική σου ταινία με τους συμμαθητές σου και πάρε...

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Κάνε τη δική σου ταινία με τους συμμαθητές σου και πάρε μέρος στο 10ο Φεστιβάλ ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ;

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ; συνεχίζεται με επιτυχία για 11η ακαδημαϊκή χρονιά. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή συμπληρώνοντας την αίτηση που υπάρχει στην ιστοσελίδα  www.pamecinema.net.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πάμε Σινεμά;  διανύει για 11η χρονιά την επιτυχημένη του δράση, σε συνεργασία την εκπαιδευτική κοινότητα, στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το πρόγραμμα «Πάμε Σινεμά;» και να δηλώσουν συμμετοχή στο: www.pamecinema.net

Tο «Πάμε Σινεμά;» δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δράσης των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας για την εισαγωγή στην εκπαίδευση μαθημάτων σχετικά με τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Έχει ως σκοπό του την ιδιαίτερη επαφή των μαθητών με την τέχνη του κινηματογράφου και την κατανόηση των βασικών αρχών της οπτικοαουστικής αφήγησης, γεγονός ιδιαίτερα κρίσιμο σε μία εποχή που η εικόνα έχει αναδειχθεί σε κυρίαρχο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, μεταφοράς γνώσης και επικοινωνίας, διαμορφώνοντας την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων και επηρεάζοντας καθοριστικά την αντίληψή τους για τον κόσμο που τους περιβάλλει.

Μέχρι σήμερα παρακολούθησαν το πρόγραμμα πάνω από 3500 σχολεία από όλη την Ελλάδα και γυρίστηκαν περισσότερες από 600 ταινίες.

Αναλυτικές πληροφορίες στο site www.pamecinema.net και στο facebook  www.facebook.com/PAMECINEMA2012

Για περισσότερες διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Νίκο Γιαννόπουλο (τηλ: 210 3613004, 6937048153, e-mail: info@pamecinema.net) και τον κ.Αντώνη Κιούκα Διευθυντή του «Πάμε Σινεμά;»

Καταληκτική ημερομηνία για συμμετοχή στο 10ο Φεστιβάλ ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ; για όσα σχολεία υλοποίησαν κινηματογραφικές ταινίες με τις δικές τους δυνάμεις, ορίζεται η 15η Απριλίου 2018.
Το Φεστιβάλ θα υλοποιηθεί το Μάιο 2018. Η ακριβής ημερομηνία πραγματοποίησης του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Οι ταινίες πρέπει να αποσταλούν στην διεύθυνση του ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ σε μορφή DVD (δυο DVD), μαζί με τα στοιχεία του σχολείου και του υπεύθυνου εκπαιδευτικού (Σχολείο, διεύθυνση, τηλέφωνα, email, τάξη ή ομάδα κλπ.)

Πάμε Σινεμά;
Κολοκοτρώνη 60 / ΤΚ 10560 / Αθήνα
Τηλ.Α: 2103313004 / e-mail: info@pamecinema.net