Αρχική Agenda ΛΑΜΙΑ: Οι Μanitarock live στη «Χώρα» αυτό το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου

ΛΑΜΙΑ: Οι Μanitarock live στη «Χώρα» αυτό το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συναυλία με ελληνική μουσική, έντεχνη, ρεμπέτικη παραδοσιακή και ροκ.Οι Μanitarock αφήνουν την πόλη των μανιταριών και έρχονται από τα Γρεβενά στη «Χώρα» και στην 1η Γιορτή Μανιταριού.

Manitarock live στη «Χώρα» – Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Το όνομα (μανιτάρι + ροκ) υπογραμμίζει την ιδιαίτερη σχέση των μελών του συγκροτήματος με τα μανιτάρια και το rock ύφος της μπάντας, που είναι γνωστή κυρίως από τις ζωντανές εμφανίσεις στις γιορτές μανιταριού.

Οι Manitarock γεννήθηκαν και ζουν στα Γρεβενά, την «πόλη των μανιταριών». Το πέρασμα των μελών του συγκροτήματος από ροκ, ρεμπέτικα, «έντεχνα», δημοτικά-παραδοσιακά συγκροτήματα και βυζαντινές χορωδίες υποδηλώνει την ευρύτητα ενός μουσικού ύφους, που συνθέτει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το συγκερασμένο με το ασυγκέραστο και το ελληνικό με το παγκόσμιο. Αυτό το ύφος αποτυπώνεται στις συνθέσεις του Γιώργου και σε συνδυασμό με την ξεχωριστή ερμηνεία της Δέσποινας, δίνει στο συγκρότημα το ιδιαίτερο στίγμα στις διασκευές των παραδοσιακών τραγουδιών από την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Σμύρνη, τον Πόντο και τη Grecia Salentina. Το μοναδικό αυτό μείγμα των παραπάνω μουσικών χαρακτηριστικών διαμορφώνει μια πρωτότυπη ενορχηστρωτική άποψη στα ρεμπέτικα, τα λαϊκά και τα σύγχρονα ελληνικά τραγούδια και οδηγεί στο πάντρεμα παραδοσιακών ηπειρώτικων τραγουδιών με κλασικές ροκ συνθέσεις, στη βάση της πανάρχαιας πεντατονικής κλίμακας. Οι χαρακτηριστικές διφωνίες της Δέσποινας και του Γιώργου και το «πειραγμένο», με ιδιαίτερο κούρδισμα και μόρια μπουζούκι, υποστηρίζονται με πληρότητα από τα πλήκτρα του Στέργιου και υπογραμμίζονται ρυθμικά από τον Δημοσθένη, επαναφέροντας στο προσκήνιο αρχέγονες μελωδίες και ρυθμούς, που έχουν εγγραφεί στη συλλογική μας μνήμη.

Manitarock είναι οι:
Γιώργος Κωνσταντινίδης: φωνή, μπουζούκι, σύνθεση και στίχος
Δέσποινα Κλεισιάρη: φωνή, κρουστά
Στέργιος Κώττας: Πλήκτρα
Δημοσθένης Κωνσταντινίδης: Κρουστά.

Ώρα έναρξης: 22.00


Γενική είσοδος : 5€ – 
Τηλέφωνο κρατήσεων 22310 51075

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Παραδοσιακό γλέντι με τη Μαρία Λούκα  στη «Χώρα» –  Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

 

Info:
Manitarock live

11 Νοεμβρίου 2017
Ώρα έναρξης: 22.00
Τόπος Τεχνών «Χώρα»

Λελέικα Υπάτης, Φθιώτιδα
Τηλ. 2231051075
www.xwra.gr
e-mail: 
info@xwra.gr