Αρχική Agenda ΛΑΜΙΑ: «Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Οι παραστάσεις ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ

ΛΑΜΙΑ: «Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Οι παραστάσεις ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του «Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας. Η επιστροφή των εισιτηρίων θα γίνει στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
ΣΑΒΒΑΤΟ : ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 18.30 & ΒΡΑΔΙΝΗ 21.30
ΚΥΡΙΑΚΗ : ΒΡΑΔΙΝΗ ΣΤΙΣ 20.00

Κερδίστε Δωρεάν προσκλήσεις πατώντας εδώ

Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες, της σύγχρονης Αθήνας ταξιδεύει στην Ελλάδα, για 9η σαιζόν σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.  Με έναν εξαιρετικά επιλεγμένο θίασο που προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση.

Η παράσταση «Μπαμπά… μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» μονοπώλησε για πέντε συνεχόμενα χρόνια το θεατρικό ενδιαφέρον της Αθήνας με ανεβάσματα σε μεγάλα θέατρα (θέατρο Ήβη, Λαμπέτη, Αθηνά) καθώς και όλης της Ελλάδας σε δύο θριαμβευτικές περιοδείες. Παρουσιάστηκε επίσης για δύο συνεχόμενες χρονιές από το Σατιρικό θέατρο Κύπρου σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη, ενώ έχει παρουσιαστεί από δεκάδες ερασιτεχνικούς θιάσους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τον φετινό χειμώνα αποτέλεσε τη μεγαλύτερη θεατρική επιστροφή των τελευταίων ετών στο θέατρο Ριάλτο – Αλέκος Αλεξανδράκης, κάνοντας την Αθήνα να ξαναμονολογήσει «Μπαμπά… Μην Ξαναπεθάνεις Παρασκευή»

Λίγα λόγια για το έργο:

Δύο αδελφές (κανονικές) και τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες ταξιδεύουν στο χωριό της καταγωγής τους για να κηδέψουν τον πατέρα τους! Οι συγγενείς που τις συντρέχουν παρουσιάζουν όμως περίεργες και λανθάνουσες συμπεριφορές… Οι πρώην «φίλοι» του μπαμπά είναι λίγο… «κάπως»! Μία μοιρολογίστρα θέλει σώνει και καλά να κλάψει τον νεκρό αλλά κρύβει επιμελώς και ένα περίστροφο στην μαντίλα… Ο παραγιός δεν είναι Αλβανός! Είναι πέφτουλας… Το χωριό έχει φιλόδοξες δημοσιογράφους! Η Γωγούλα είναι προτεινόμενη για αποχώρηση στο Survivor. Ο Αγροφύλακας έχει βγάλει το Γυμνάσιο! Σε κάποιους αρέσουν υπερβολικά τ’ Αρχαία (στους πιο πολλούς). Ο ίδιος ο νεκρός, κοιτάει μη θέλει βάψιμο το ταβάνι και όταν βλέπει την κηδεία του στην τηλεόραση ανακράζει «Τίποτα δεν είμαστε, βρε παιδί μου. ΧΟΥΣ!».

Και το σπίτι αρχίζει να γεμίζει με πτώματα… Από έρωτα, από συμφέρον, από κυνισμό και από αφέλεια…

Την παράσταση έχουν παρακολουθήσει και αγαπήσει πάνω από 1,5 εκατομμύριο θεατές. Ένα νούμερο ρεκόρ που προβλέπεται να συνεχίζει να αυξάνεται.

Την μαύρη κωμωδία σκηνοθετεί και αυτό το καλοκαίρι ο Αλέξανδρος Ρήγας.

 

 

Πρωταγωνιστούν αλφαβητικά οι:

Χρυσούλα Διαβάτη, Μπέσυ Μάλφα, Ησαΐας Ματιάμπα, Σοφία Μουτίδου, Θωμάς Πανδής,  Τάσος Παλαντζίδης, Αλέξανδρος Ρήγας, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Θανάσης Τούμπουλης,  Παρθένα Χοροζίδου, Κωνσταντία Χριστοφορίδου

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Κείμενο: Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας

Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα

Σκηνικά: Αλανιάδη Μαρία, Στασινού Αγνή

Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνίου

Παραγωγή: Κατσιβαρδέλος Γιώργος

 

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 15 €
Ταμείο: Γενική είσοδος 18 €,  Μειωμένο (άνεργοι,φοιτητές,πολύτεκνοι) 15 € , ΑΜΕΑ δωρεάν

Προπώληση εισιτηρίων :
Στο Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λαμίας (καθημερινά 10.00-13.00 & 18.00-21.00), τηλεφωνικά στην Rainticket στο 69466051 και στο  www.viva.gr

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ & ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :

ΣΑΒΒΑΤΟ : ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ 18.30 & ΒΡΑΔΙΝΗ 21.30

ΚΥΡΙΑΚΗ : ΒΡΑΔΙΝΗ ΣΤΙΣ 20.00