Αρχική Agenda Λαμία: ΝΕΑ προγράμματα για παιδιά και ενήλικες στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου

Λαμία: ΝΕΑ προγράμματα για παιδιά και ενήλικες στα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δηλώστε συμμετοχή – Ξεκινούν άμεσα τα νέα τμήματα

Τα Εικαστικά Εργαστήρια του Δήμου Λαμιέων, γιορτάζουν τον ερχομό της Άνοιξης και προσφέρουν στους δημότες κάθε ηλικίας, πολλά νέα προγράμματα και εικαστικές δράσεις.

  1. Τίτλος προγράμματος: Ελεύθερο σχέδιο για Ενήλικες

Δευτέρα-Παρασκευή, 10.00-13.00 και 14.00-17.00

Περιγραφή προγράμματος: Οι ασκούμενοι ζωγράφοι μαθαίνουν να  απεικονίζουν μια σύνθεση ή ένα θέμα στον καθορισμένο χώρο σχεδίασης του χαρτιού. Ορίζουν το μέγεθος και τη θέση του αντικειμένου στη σχεδιαστική επιφάνεια και μεταφέρουν με ακρίβεια τις αναλογίες των σχημάτων, καθώς και τους τόνους των φωτεινών και σκιερών επιφανειών που απαρτίζουν το θέμα. Αντιλαμβάνονται τους όγκους μέσα από τα σχήματα, τα φώτα και τις σκιές. Με χρήση διαφόρων υλικών και τεχνικών, αποδίδουν σχεδιαστικά αυτό που βλέπουν και το οργανώνουν με τη γλώσσα των εικαστικών.

  1. Τίτλος προγράμματος: Αφήγηση παραμυθιού με εικαστικά (ΖΩΓΡΑΦΗΓΗΣΗ), για μαθητές ηλικίας 4-10 ετών.

Κάθε Δευτέρα 18.00-19.30

Περιγραφή προγράμματος: Διαδραστική αφήγηση παιδικού παραμυθιού, ιστορίας. Τα παιδιά εμπλέκονται στην ιστορία και συνδιαμορφώνουν την πλοκή της. Με βάση την ιστορία επιλέγουμε μαζί με τα παιδιά κάποιον χαρακτήρα, στοιχείο, αντικείμενο ή σκηνή που μας εντυπωσίασε και μας ενέπνευσε ώστε να ορίζουμε την εικαστική δραστηριότητα. Δημιουργούμε με διάφορα υλικά όπως μαρκαδόρους, χαρτόνια, πλαστελίνη, πηλό ή ανακυκλώσιμα υλικά την κατασκευή μας. Σχεδιάζουμε και ζωγραφίζουμε εκ του φυσικού ένα αντικείμενο της αφήγηση ή παροτρύνουμε τα παιδιά να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από τη φαντασία τους.

  1. Τίτλος προγράμματος: Κατασκευή κούκλας και κουκλοθέατρο, για μαθητές ηλικίας 4-10 ετών.

Κάθε Τρίτη, 17.00-18.00

Περιγραφή προγράμματος: Κατασκευή και εμψύχωση κούκλας μέσω κουκλοθέατρου και παιχνιδιού. Κατασκευάζουμε κούκλες, μαριονέτες, δακτυλόκουκλες με διάφορα υλικά, όπως γυψόγαζες, χαρτόνια, εφημερίδες, υφάσματα, μαλλιά, πλαστικά, χάρτινα κουτιά, τενεκεδάκια και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Οι κούκλες “ζωντανεύουν” μέσω της αφήγησης παραμυθιού, κουκλοθέατρου και του παιχνιδιού.

eikastika ergasthria

  1. Τίτλος προγράμματος: Κατασκευή παιδικού παιχνιδιού, για μαθητές ηλικίας 4-10 ετών

Κάθε Τετάρτη, 17.00-18.30

Περιγραφή προγράμματος: Το παιχνίδι είναι τρόπος ψυχαγωγίας, αλλά και τρόπος μάθησης. Παρατηρούμε την εξέλιξη των παιχνιδιών μέσα στα χρόνια, διακρίνουμε διάφορες και ομοιότητες στα παιχνίδια παλαιότερων εποχών και σήμερα. Τα παιδιά κατασκευάζουν τα δικά τους παιχνίδια, όπως κούκλες από την αρχαία πλαγγόνα, επιτραπέζια, παιχνίδια με κάρτες, κλασικά παιχνίδια όπως σκάκι και ντάμα, μέχρι τα σημερινά ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν τα παιχνίδια τους με απλά και ανακυκλώσιμα υλικά και φυσικά να παίξουν με αυτά (ομαδικά ή ατομικά).

  1. Τίτλος προγράμματος: Κινούμενο σχέδιο για μαθητές ηλικίας 6-15 ετών

Κάθε Τετάρτη, 18.30-20.00

Περιγραφή προγράμματος: Παιδικό και εφηβικό πρόγραμμα με θέμα το κινούμενο σχέδιο και την τεχνική του stop-motion. Τα παιδιά γράφουν την πλοκή για μια ιστορία και τη σχεδιάζουν. Σε συνδυασμό με το σχέδιο και άλλα υλικά όπως χρώματα, πλαστελίνη ή πηλό υλοποιούν το δικό τους animation. Χρησιμοποιούν φωτογραφική μηχανή και με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, κατασκευάζουν την ταινία τους.

  1. Τίτλος προγράμματος: Γλυπτική με διάφορα υλικά, για ενήλικες.

Κάθε Πέμπτη, 17.00-19.00

Περιγραφή προγράμματος: Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές/τριες που έρχονται σε πρώτη επαφή με τον πηλό. Διακρίνουν τα διάφορα είδη πηλού και συνθέτουν απλά αντικείμενα σε μικρό μέγεθος, με προσδιορισμένο ή ελεύθερο θέμα. Κατασκευάζουν με τη χρήση ειδικών εργαλείων και εφαρμόζουν έναν μεγάλο αριθμό τεχνικών, όπως αφαίρεση όγκων, ανάπτυξη και εξέλιξη μιας φόρμας, προτομές και άλλα. Οι μαθητές/τριες ενθαρρύνονται να πειραματιστούν μέσω ελεύθερων μορφοπλαστικών ασκήσεων και με διάφορα άλλα ανακυκλώσιμα υλικά και να εκφραστούν δημιουργικά δημιουργώντας τα δικά τους μοναδικά τρισδιάστατα έργα.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τα σχολεία που επισκέπτονται τα Εικαστικά Εργαστήρια

Καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-13.00 πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές δραστηριότητες και προγράμματα για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον χώρο των σχολείων και των εικαστικών εργαστηρίων του Δήμου Λαμιέων, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 2231066066.

Ημέρες και ώρες επικοινωνίας, για τα ραντεβού σας:  Τρίτη και Πέμπτη 10.00-12.00 και 16.00-21.00.

 Δηλώστε τη συμμετοχή σας άμεσα.