Αρχική Agenda Απόκριες 2016: Όλες οι εκδηλώσεις του 4ημέρου σε Λαμία,Άμφισσα,Υπάτη,Μακρακώμη,Σπερχειάδα…

Απόκριες 2016: Όλες οι εκδηλώσεις του 4ημέρου σε Λαμία,Άμφισσα,Υπάτη,Μακρακώμη,Σπερχειάδα…

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Καρναβαλικές εκδηλώσεις για παιδιά, πάρτυ μασκέ ή….. θέατρο και σινεμά.Για όλους έχει κάτι να κάνετε για να περάσετε καλά! από τη Λαμία έως την Άμφισσα, δείτε τά όλα!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΛΑΜΙΑ

avramopoulos-2-1-e1455530007143

Έκθεση ζωγραφικής του Ευάγγελου Αβραμόπουλου από τον ΣΚΕΤΚΕ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Κεντρικής Ελλάδας έχει τη χαρά να φιλοξενεί στην Αίθουσα Τέχνης «ΠΑΛΑΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ» στη Λαμία, για πρώτη φορά την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ευάγγελου Αβραμόπουλου–μέλους του συλλόγου.Η είσοδος είναι ελεύθερη!

ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ (Κινηματογραφικό Λαμιώτικο Καρναβάλι)

ΩΡΑ 20.30
Ήρθε η ώρα για να σβήσουν τα φώτα της πόλης και να ανάψουν τα φώτα των καρναβαλικών ομάδων….. για να μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο μαγικό!!!ΔΙΑΔΡΟΜΗ : ΟΔΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗ-ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- ΟΔΟΣ ΔΙΑΚΟΥ- ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ- ΠΛ.ΠΑΡΚΟΥ
 «ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ» ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΠΌ ΤΟ ΛΥΡΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ

Το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας παρουσιάζει την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο, μια μεγάλη βραδιά με τίτλο «..Πάμε σαν άλλοτε..» στην οποία σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τραγουδούν αποσπάσματα από διάσημες ελληνικές οπερέτες.
Τραγουδούν οι σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής:  Λητώ Μεσσήνη, Αναστασία Κότσαλη, Μιχάλης Ψύρρας και η Δημοτική Χορωδία Λαμίας.
Διευθύνει ο Μιχάλης Παπαπέτρου.
Είσοδος ελεύθερη

 ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ

k

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

Ε

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΛΑΜΙΑ

-«Οδός Αγαλμάτων» – Κινηματογραφικό Λαμιώτικο Καρναβάλι
Πρωτότυποι αυτοσχεδιασμοί και παντομίμες! Ζήσε την εμπειρία στο  «Θέατρο Δρόμου». Να είσαι εκεί!!
Χώρος: Ρήγα Φεραίου
Ώρα :  12.00

-«Παιχνίδι  Κρυμμένου Θησαυρού Β’ Φάση»- – Κινηματογραφικό Λαμιώτικο Καρναβάλι
Η εξιχνίαση του μυστηρίου!! Πόσο καλά είναι κρυμμένος ο θησαυρός; Σε ποιες εποχές μας ταξιδεύει; Σε περιμένουμε να τον ανακαλύψουμε!
Χώρος: Πλατεία Πάρκου
Ώρα: 13.30

-«Παιχνίδια στην πλατεία» – Κινηματογραφικό Λαμιώτικο Καρναβάλι
Χώρος: Πλατεία Πάρκου
Ώρα: 13.30

-ΒΡΑΔΙΑ ΧΟΡΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ
ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ:  21.00

CARNIVAL Party στο BLe.Guest dj Tom A

Αυτό το βράδυ θα χορέψουμε με τρέλα τα… πάντα!!! Όλα τα «καρναβάλια» ευπρόσδεκτα!!!Παρτάρουμε σε ένα ΕΠΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ 80’s / 90’s / 00’s DISCO / RAVE / TRASH/ ΚΛΑΡΙΝΟΓΑΜΠΡΙΑΤΙΚΟ party με κετελαπόνγκο, macarena και….. ΣΑΑΑΑΚΗ !Ελάτε  να διασκεδάσουμε παρέα όπως εμείς ξέρουμε και όπως ….ΜΟΝΟ ο dj ΤΟΜ Α παίζει ! Facebook / Carnival Party 2016

 
 ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ

k4

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

SPERX1

ΑΜΦΙΣΣΑ 

ΑΜΦΙΣΣΙΩΤΙΚΟ_ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ_ΕΝΤΥΠΟ_2016

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

KARNAVAI LAMIAS

ΛΑΜΙΑ

-Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ

  • «Μ Ε Γ Α Λ Η  Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η  των γκρουπ» – Κινηματογραφικό Λαμιώτικο Καρναβάλι 2016

Ελάτε όλοι να διασκεδάσουμε !!! Η αποκορύφωση των καρναβαλικών δρώμενων στην πόλη μας !!!
Διαδρομή : Ξενοδοχείο Δέλτα –  Καποδιστρίου – Δικαστήρια – Πλατεία Πάρκου – ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ-ΟΔΟΣ ΔΙΑΚΟΥ-ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΛ.ΠΑΡΚΟΥ
Ώρα :  13:00

ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Νέα-Μαγνησία1

ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

Αποκριάτικο ξεφάντωμα
Ο Πολιτιστικός Επιμορφωτικός Σύλλογος το Κύμα μας προσκαλεί  την Κυριακή 13 Μαρτίου να ξεφαντώσουμε στο Καινούριο!Πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις, πολύς χορός, μουσική, άφθονο κρασί και ξέφρενη διάθεση σε μια από τις καλύτερες καρναβαλικές διοργανώσεις της περιοχής.Την Κυριακή της αποκριάς στην κεντρική πλατεία Καινούριου, στις 17:30.Μη λείψει κανείς!

 ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ

k5

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

σπερχ3

ΑΜΦΙΣΣΑ

ΑΜΦΙΣΣΙΩΤΙΚΟ_ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ_ΕΝΤΥΠΟ_2016

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
ΝΕΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Νέα-Μαγνησία2Νέα-Μαγνησία3Νέα-Μαγνησία4

ΥΠΑΤΗ

Παραδοσιακά Κούλουμα με τους «Αινιάνες»
«Καλώς την Σαρακοστή… την Καθαρή Δευτέρα» θα τραγουδήσουν και φέτος «οι Αινιάνες», σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Υπάτης, αναβιώνοντας τα Κούλουμα στην κεντρική πλατεία της Υπάτης την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 και ώρα 11:30.Το Γαϊτανάκι θα στηθεί όπως επιβάλλει η παράδοση, τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα παρουσιάσουν αποκριάτικους χορούς και δρώμενα της Υπάτης, της Ρούμελης και όλης της Ελλάδας, με εκπλήξεις από τα παλιά.Θα σερβιριστούν σαρακοστιανά εδέσματα, μαγειρεμένα από γυναίκες της Υπάτης, κρασί ενώ θα ακολουθήσει γλέντι με ελεύθερη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων.Σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί…!!!Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γυμνάσιο-Λύκειο Υπάτης.

louka-avissinos

ΛΕΛΕΪΚΑ ΥΠΑΤΗΣ

Κούλουμα στη «Χώρα» με Κωστή Αβυσσινό, Μαρία Λούκα και Γιώργο Ζαχαριουδάκη

Καθαρά Δευτέρα μεσημέρι, στήνουμε ένα γλέντι όπως παλιά…Λαγάνες, χαρταετοί και χορός με ρυθμούς παραδοσιακούς. Χαρταετοί εν δράσει για τους μικρούς μας φίλους μέσα στο Ανοιχτό Θέατρο και για τα μεγαλύτερα παιδιά στο Πάρκινγκ της «Χώρας»…..
Λαγάνες στον Ξυλόφουρνο από τα ξημερώματα της Δευτέρας…..
Και μετά το μεσημεριανό τραπέζι με τα σαρακοστιανά (καλαμαράκια, ταραμάδες, χταποδάκια )……
Ξεκινά παραδοσιακό γλέντι με Κωστή Αβυσσινό, Μαρία Λούκα και Γιώργο Ζαχαριουδάκη.Ο Κωστής Αβυσσινός, η Μαρία Λούκα, και ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης, φορτωμένοι τραγούδια και μουσικές από την παράδοση και όχι μόνο, έρχονται να μας συναντήσουν σε μια συνεργασία έκπληξη. Ο σπουδαίος μουσικός και τραγουδιστής Κωστής Αβυσσινός, η τραγουδοποιός Μαρία Λούκα και ο δεξιοτέχνης Γιώργος Ζαχαριουδάκης, συμπράττουν σε μια μεσημεριανή συνάντηση που θα γεμίσει το χώρο με εικόνες από την Κρήτη,τη Μικρά Ασία και φυσικά πιo σύγχρονα ακούσματα.Παραδοσιακά από όλη την Ελλάδα και ένα κλίμα από παλιό πανηγύρι, δημιουργεί αυτή η μουσική παρέα και σας προσκαλεί να χορέψετε μέχρι να ξορκίσουμε το κακό! Ακούσματα που μπλέκονται γλυκά από την παράδοση μέχρι το σήμερα.Ένα μεσημέρι γεμάτο κέφι, χορό και υπόσχεση για όλους όσοι παρευρεθούν, να ζήσουμε ένα γλέντι όπως παλιά…

 ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ

k6

ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ-ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ-2016-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ekthesi-xilo2

Έκθεση Ξύλινων Κατασκευών στη «Χώρα»

Στα Λελέικα Υπάτης, 12-13-14 Μαρτίου
Χειροποίητες δημιουργίες από τους Κώστα Παπασταμάτη και Χρήστο Αθανασίου στον Τόπο Τεχνών «Χώρα»

Samios

«Ένας Επικούρειος της Ζωγραφικής» – Παύλος Σάμιος

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας «Αλ. Κοντόπουλος», η λειτουργία της Έκθεσης Ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου.Στο πλαίσιο της παρουσίασης του έργου του σημαντικότατου αυτού σύγχρονου ζωγράφου στην πόλη μας, πραγματοποιούνται καθημερινά ξεναγήσεις μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον χώρο της κύριας αίθουσας της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας, όπου εκτίθενται τα έργα.Επίσης, στον χώρο προβολών της Δημοτικής Πινακοθήκης Λαμίας προβάλλεται ταινία μικρού μήκους για τη ζωή και το έργο του ζωγράφου Παύλου Σάμιου.

Οι ταινίες που παίζουν στο Cinepolis «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», στη Λαμία

ΑΙΘΟΥΣΑ 1

Η τριλογία της απόκλισης: ΑΦΟΣΙΩΣΗ

Αφοσίωση Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην «Ανταρσία», η Τρις πρέπει να αποδράσει με τον Φορ και να βγει εκτός του τείχους που περικλείει το Σικάγο. Για πρώτη φορά θα αφήσουν πίσω τη μόνη πόλη και οικογένεια που γνώρισαν ποτέ. Όταν βρεθούν έξω, οι παλιές ανακαλύψεις γρήγορα χάνουν το νόημά τους με την αποκάλυψη νέων σοκαριστικών μυστικών. Η Τρις και ο Φορ πρέπει να αποφασίσουν γρήγορα ποιον μπορούν να εμπιστευθούν καθώς μια ανελέητη μάχη ξεσπά πέρα από τα τείχη του Σικάγο, απειλώντας όλη την ανθρωπότητα. Για να επιβιώσει, η Τρις θα έρθει αντιμέτωπη με απίστευτες αποφάσεις θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης.

Ώρες έναρξης: 7:30 και 10:30μ.μ
ΑΙΘΟΥΣΑ 2

SPOLTLIGHT. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

spotlight H ταινία μάς αφηγείται την πραγματική ιστορία της βραβευμένης με Pulitzer μάχιμης δημοσιογραφικής ομάδας με το όνομα Spotlight,της εφημερίδας Boston Globe. Το 2002 σόκαρε την κοινή γνώμη της Βοστώνης στις Η.Π.Α. αποκαλύπτοντας ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στους κόλπους της καθολικής εκκλησίας στο οποίο εμπλέκονταν πάνω από 70 ιερείς. Δεκάδες παιδιά φέρεται να είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά για περισσότερες από τρεις δεκαετίες μέσω ενός αρρωστημένου κυκλώματος. Οι Walter “Robby” Robinson (Michael Keaton), Sacha Pfeiffer (Rachel McAdams), Michael Rezendes (Mark Ruffalo) και Matt Carroll (Brian d’Arcy James), μέλη του Spotlight, είχαν το θάρρος να ξεσκεπάσουν το σκάνδαλο και να έρθουν αντιμέτωποι με το νοσηρό κομμάτι της παντοδύναμης καθολικής εκκλησίας.

Ώρες έναρξης: 7:00μ.μ

ΑΙΘΟΥΣΑ 2

ΤΟ  ΛΟΝΔΙΝΟ ΕΠΕΣΕ

Το_Λονδίνο_έπεσεΗ συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας «Ο Όλυμπος Έπεσε» μεταφέρει τη δράση και τους γνωστούς μας χαρακτήρες στο Λονδίνο για μια νέα περιπέτεια γεμάτη δράση και αγωνία. Η ιστορία ξεκινά μετά τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Στην κηδεία του θα παραβρεθούν οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου. Αυτό, όμως, που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στην Γη μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο δυνατών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει όλα τα μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας, και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον. Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. (Άαρον Έκχαρτ), ο ικανότατος επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας (Τζέραρντ Μπάτλερ) και μία πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Ώρες έναρξης: 10:00μ.μ

ΑΙΘΟΥΣΑ 1

ΖΩΟΥΠΟΛΗ (ΣΑΒΒΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΚΗ)

Ζωούπολη Η Ζωούπολη μας ξεναγεί σε έναν απίστευτο κόσμο που φιλοξενεί απολαυστικούς χαρακτήρες και τα πιο εντυπωσιακά τοπία που έχουμε δει, συγκεντρωμένα σε μία ταινία κινουμένων σχεδίων. Η ταινία παρακολουθεί την περιπέτεια της Τζούντι, ενός λαγού που θέλει να γίνει αστυνομικός, αλλά και του διασκεδαστικού περίγυρου της, o οποίος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι ο καθένας (και ειδικά η μικρόσωμη Τζούντι) μπορεί να γίνει αυτό που θέλει.

Ώρα έναρξης: 5:00μ.μ