Αρχική Agenda Η Λαμία τιμά τον Νίκο Καζαντζάκη με διήμερο εκδηλώσεων

Η Λαμία τιμά τον Νίκο Καζαντζάκη με διήμερο εκδηλώσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένων στον οικουμενικό συγγραφέα και στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη θα πραγματοποιήσει, τη Δευτέρα 22 και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016, στα πλαίσια του έτους Καζαντζάκη που εορτάζεται φέτος, ο Δήμος Λαμιέων, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Φθιώτιδας.

ΑΦΙΣΑ 6Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα19.00 θα γίνει διάλεξη στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας με θέμα «Η Επικαιρότητα της σκέψης του Νίκου Καζαντζάκη» και ομιλητή τον Πρόεδρο της ΔΕΦΝΚ και Πρεσβευτή του Ελληνισμού Γιώργο Στασινάκη.

 

Την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο η θεατρική παράσταση “Δε φοβάμαι. Δεν ελπίζω. Είμαι…”, μία σκηνική σύνθεση, σε σκηνοθεσία Μάριου Ιορδάνου, από τα μεγαλύτερα έργα του κορυφαίου Έλληνα λογοτέχνη και φιλόσοφου Νίκου Καζαντζάκη, με κύριο κορμό την Ασκητική.

kazantzakis new

Τη διασκευή του έργου υπογράφει ο Μάριος Ιορδάνου με τη Σοφία Καζαντζιάν με την οποία και συμπρωταγωνιστεί. Η παράσταση, που έχει συμπεριληφθεί στην εισαγωγή της νέας έκδοσης της Ασκητικής, περνάει και στα υπόλοιπα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη σε ένα συνδυασμό λόγου, μουσικής, τραγουδιού και χορού.

Ο Μάριος Ιορδάνου, εμπνευστής της ιδέας, πρωτοπαρουσίασε το έργο τον περασμένο Νοέμβριο με τεράστια επιτυχία στο Griechische Kulturstiftung στο Βερολίνο  σε συνδιοργάνωση των Εκδόσεων Καζαντζάκη με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στο Βερολίνο, το Ίδρυμα Παλλάδιον και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα μνήμης και τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη στο Μέγαρο Δούκισσας Πλακεντίας.
Οι παραστάσεις συνεχίστηκαν για τρεις σεζόν (sold out) στον Πολυχώρο Vault ενώ παρουσιάστηκε στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών καθώς και σε Διεθνή Φεστιβάλ της Αθήνας, όπως τα Αισχύλεια. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η παράσταση ανέβηκε στη Ζυρίχη και στις 31 Ιανουαρίου στο Παρίσι, στο Δημαρχείο της πόλης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και σε διοργάνωση με την Ελληνική Κοινότητα Παρισιού και Περιχώρων.

paris 1

Συντελεστές:

Διασκευή – Απόδοση κειμένων: Μάριος Ιορδάνου – Σοφία Καζαντζιάν,
Σκηνοθεσία: Μάριος Ιορδάνου,

Παίζουν: Μάριος Ιορδάνου – Σοφία Καζαντζιάν,
Χορογραφίες: Σοφία Καζαντζιάν,
Μουσική- Σύνθεση: Μάριος Ιορδάνου.
Τιμή γενικής εισόδου: 10 ευρώ.
Τιμή μειωμένου εισιτηρίου (φοιτητές, μαθητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι): 5 ευρώ.

Παράσταση για τα σχολεία: το πρωί της Τετάρτης 24 Φεβρουαρίου με εισιτήριο 5 ευρώ.

Για κρατήσεις θέσεων και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα
22310 33325 και 32215.

PantelidisTroxaio5sk